Ak by ste chceli nasledovať sladkú výzvu Adriany Polákovej…

Letenky, Pelikan, Slovensko
Pobyty, Slovensko, Dovolenka
Share:
Sladká výzva Adriany Polákovej, kniha

…mali by ste sa inšpirovať receptami Adriany Polákovej na prípravu vyskúšaných, lahodných zákuskov a aj nimi pripraviť svojej rodine voňavé vianočné sviatky a príjemný domov.

V knižnej novinke Adriany Polákovej nájdete veľa jednoduchých, trendových a extrachutných sladkostí. Pripravte si spolu s ňou jej obľúbené sezónne dezerty s ovocím, čokoládou a šľahačkou a vychutnajte si aj jej dobroty z francúzskej, talianskej či americkej cukrárne.

Sladká výzva Adriany Polákovej, kniha

Okrem skvelých receptov ponúka v knihe s názvom Moja sladká výzva množstvo rád, aby sa každý váš koláčik dokonale podaril. Na 170 stranách nájdete 51 lahodných receptov, 61 šikovných rád na pečenie, 31 trikov ako sladiť zdravšie, 21 tipov na prípravu sirupov a džemov. Všetky recepty Adriana piekla a varila vo svojej cukrárskej šou Sladká výzva, ktorá je už 2 roky na televíznych obrazovkách Markízy.

Sladká výzva Adriany Polákovej, kniha

Televízna relácia a aj kuchárska kniha vznikali v spolupráci so spoločnosťou Slovenské cukrovary ako súčasť ich projektu Zdravšie sladíme, ktorého cieľom je vrátiť do našich domácnosti lásku k domácemu pečeniu. Krstným otcom novej knihy je herec Viktor Horján, ktorý na projekte spolupracuje od začiatku a krstnou mamou Dagmara Krajčovičová, manažérka v spoločnosti Slovenské cukrovary, ktoré sú sponzorom knihy. Knihu uviedli do života, ako ináč, práškovým cukrom, na ktorý ani Adriana nedá dopustiť pre jeho kvalitu.

www.mojasladkavyzva.sk

Pripravte si vianočné snehové pusinky s cukrárkou Adrianou:
Poslúžia nielen ako maškrta, ale aj ako pekná vianočná dekorácia.

Sladká výzva Adriany Polákovej, kniha

Na 30 kusov pusiniek: potrebujeme:

4 bielky
200 g Korunného cukru kryštálového
100 g Korunného cukru práškového

Na dozdobenie:

potravinárske farbivo
čokoládu na varenie
drobné cukrové ozdoby

Postup:

Do hrnca nalejeme vodu a nad paru postavíme teplovzdornú misku. Vo vodnom kúpeli šľaháme metličkou kryštálový cukor a bielky. Dôležité je, aby sa cukor rozpustil. Zmes prelejeme do mixéra a miešame na vysokých otáčkach asi 5 – 6 minút. Prisypeme práškový cukor a miešame ešte 2 minúty. Bielkovú hmotu vložíme do zdobiaceho vrecka s hladkou špičkou. Plech vyložíme papierom na pečenie a pomocou zdobiaceho vrecka tvoríme jedličky a snehuliačikov. Stromčeky ozdobíme zelenými cukrovými ozdobami. Rúru predhrejeme na 80 °C a pusinky v nej sušíme asi 1,5 hodiny. Nakoniec snehuliačikov po dopečení vyzdobíme čokoládovou polevou.

Foto z knihy Adriany Polákovej:
Moja sladká výzva