Tatranský čaj je dnes vo svete známy ako TATRATEA. Jeho originálnej chuti na sto spôsobov len ťažko odoláte…


1675   -   0
Share:
Tatranský čaj TATRATEA 52 original, Don’t stop the parTEA

Tatranský čaj je už slovenskou legendou, ktorej vdýchla nový život rodina Semaňákovcov z Kežmarku. Spoločne zveľadili priestory Tatranskej likérky, kde sa dnes vyrába TATRATEA, ktorý na súťažiach po celom svete získava rad radom prestížne ocenenia.

Keďže väčšina z nás trávi sviatočné chvíle v čase epidémie v pohodlí domova, skúsení mixológovia mysleli aj na takéto chvíle a pripravili pár užitočných receptov. Ide o tipy na svieže jarné drinky, na ktoré nebudete potrebovať žiadne špeciálne ingrediencie. No aj tak dosiahnete chuť, akoby ste sedeli na podvečernej terase v kruhu priateľov.

Naše tipy:

1. Don’t stop the parTEA

Tatranský čaj TATRATEA 52 original, Don’t stop the parTEA

Ak patríte medzi ľudí, ktorí sú názoru, že každá poriadna oslava musí byť dokonalá, potom je drink Don’t stop the parTEA určený práve vám. Na jeho prípravu vôbec nepotrebujeme barmanské zručnosti.

Postup:
Do pohára nalejeme 4 cl TATRATEA 52% ORIGINÁL, pridáme Cider alebo radler Pomelo Grep a na záver polovicu citróna. Ešte pridáme ľad, všetko premiešame a môžeme si vychutnať naozaj svieži drink.

2. PositiviTEA

Tatranský čaj TATRATEA 62 lesne ovocie

Tatranský čaj TATRATEA 62 lesne ovocie, positiviTEA

Za vyskúšanie určite stojí tento koktejl s príjemným ovocným podtónom.

Postup:
Skladá sa zo 4 cl TATRATEA 62% LESNÉ OVOCIE a rovnakého množstva hroznového džúsu. Tento mix nakoniec stačí preliať červenou Vineou. Všetko spolu premiešame v jednom pohári, pridáme ľad a karanténu tlmíme s drinkom v ruke.

Neprehliadnite:
Prvá pomoc pre gastro: námety ako pomôcť i vášmu obľúbenému podniku

3. Námorníkova žena

Tatranský čaj TATRATEA 22 kokos

Tatranský čaj TATRATEA 22 kokos, Námorníková žena

Postup:
Na tento drink s kokosovým podtónom potrebujeme 4cl TATRATEA 22% KOKOS, pridáme 4 cl smotany, 3 cl ananásového pyré, 1,5 cl mandľového sirupu a na záver 3 kvapky tabasca a ľad. Všetky ingrediencie spolu vymiešame v mixéri, následne ich scedíme cez sitko a môžeme podávať.

4. Sladké “mámení”

Tatranský čaj TATRATEA 37 ibistek a cerveny caj, Sladké mámení

Tatranský čaj TATRATEA 37 ibistek a cerveny caj, Sladké mámení

Na sviatočnom stole by nemal chýbať ani drink s týmto príznačným názvom jednej pesničky z jedného známeho filmu.

Postup:
Na jeho prípravu nám budú stačiť 4 cl TATRATEA 37% IBIŠTEK a ČERVENÝ ČAJ. Pridáme 4 cl jahodového džúsu a nepriestrelnú kombináciu 1 dcl Prosseco a rovnaké množstvo ružového vína. Všetko nalejeme postupne do pohára, premiešame, pridáme trochu ľadu. A drink, ktorý poteší nielen dámsku návštevu, je na svete.

Ak vás čo len jeden z námetov na osviežujúce drinky zaujal, akiste neodoláte a pustíte sa do jeho prípravy; veď návšteva je už ohlásená… Spojenie, na prvý pohľad obyčajných ingrediencií, vie vykúzliť v skutku neobyčajnú chuť. Nezabúdajte však na tú najdôležitejšiu, ktorou je striedmosť a pitie s rozumom.

www.tatratea.com
www.eshopkarloff.sk


TagsGastro