Festival chutí Nitrianskeho kraja už v sobotu


3565   -   0
Letenky, Pelikan, Slovensko
Pobyty, Slovensko, Dovolenka
Share:
Festival chutí

 

V sobotu 1. júna 2019 sa Svätoplukovo námestie v Nitre opäť stane dejiskom už tradičného podujatia – Festival-u chutí Nitrianskeho kraja. Vyrastú tu stánky plné gastronomických špecialít z nitrianskeho regiónu. Na festivale môžete vychutnávať nielen dobré jedlo, ale aj úžasnú atmosféru, ktorú dotvoria zvuky bubnov a rytmus južanského temperamentu. Tak veselo sa v Nitrianskom kraji otvorí letná sezóna.

Jahodová Nitra

Festival chutí

Chute regionálnych špecialít (Festival chutí)

Návštevníci festivalu sa môžu tešiť na Jahodovú Nitru, ktorá spája gastronomické špeciality s odkazom na pestovanie jahôd v tomto kraji. Na svoje si prídu všetci milovníci regionálnych produktov, jedál i domácich nápojov. V stánkoch na Svätoplukovom námestí a v priľahlých uličkách nájdu všetko od kaviarničiek, cukrární cez lokálne pivovary a vinárstva až po regionálne špeciality a lokálne chuťovky. K nim treba pripočítať aj pivá z minipivovarov. Svoje najlepšie ročníky prinesú aj vinárstva od Pukanca, Čajkova, cez Veľké Zálužie až po Topoľčianky a Radošinu. Ani káva nijako nezaostane, v Nitrianskom kraji sú vynikajúce pražiarne a mnohé z nich sa budú dať na festivale ochutnať.

Tekvicový Olej

 

Druhou veľkou časťou ponuky festivalu sú miestne špeciality, niektoré združené pod značkou Regionálny produkt Ponitrie. Nájdete medzi nimi tekvicový olej, med aj štipľavé papričky. Po všetkých dobrotách sladkou bodkou festivalu chutí môže byť napríklad jahodová zmrzlina a samozrejme, štipľavé papričky.

Jahodová zmrzlina

Bubny a latino zábava

Tradičnou súčasťou festivalu je Medzinárodný festival bubnov a perkusií – Drumpoint Slovakia 2019. Tento rok sa predstavia bubenícke skupiny a capoeristi zo Slovenska aj zo zahraničia. Nováčikom bude čerstvo založená škola samby z Brna. Počas prvého júnového popoludnia nebudú na námestí okrem bubnov chýbať ani tanečné lekcie kubánskej salsy a ukážky brazílskeho bojového umenia capoeira.

Bubny a latino zábava

Neprehliadnite: Otvorenie turistickej sezóny v obci Topoľčianky

Vo večernom programe účinkujú špičkoví interpreti latino hudby ako je brazílsko – česká formácia Ritmo Factory so svojou energickou sambou, Marco Pillo salsa band v spolupráci so Sangre Nueva a o party ako v Rio de Janeiro sa postará brazílsky DJ Chicote, ktorý hosťuje v najznámejších kluboch Ria. Nitra sa môže tešiť na exotický latino večer,“ uvádza riaditeľka festivalu Romana Bojdová a ďalej prezrádza: „Kúpou trička či malých perkusií v informačnom stánku na Svätoplukovom námestí získate svoju vstupenku priamo do srdca sprievodu -medzi zohratých bubeníkov, krásne tanečnice a desiatky ďalších účinkujúcich. Sprievod štartuje o 19.30 a každý je vítaný.“

Festival chutí

Nenechajte si ujsť už piaty ročník Festival-u chutí Nitrianskeho kraja. Príďte si vychutnať skvelú atmosféru do mesta pod Zoborom a súčasne otvoriť nové nitrianske kultúrne leto vo veľkom štýle. Viac informácií nájdete na www.festivalchuti.sk.

www.visitnitra.sk