Aróma, farba a rozmanitosť. To sú sviatočné recepty a chuť lahodnej kávy a voňavého čaju Julius Meinl


1977   -   0
Letenky, Pelikan, Slovensko
Pobyty, Slovensko, Dovolenka
Share:
aróma, Meinl,Hrejivé nápoje po lyžovačke

Aróma, farba, rozmanitosť. Aj takéto vlastnosti majú tradičné kávové receptúry, ktoré existujú už stovky rokov. Mnohé z nich sú pomenované po slávnych spisovateľoch, skladateľoch a aristokratoch. Dnes sú stále rovnako chutné ako v deň, keď boli vytvorené. Časom sa k tým pôvodným receptom pridávali nové, ktoré rovnako obohacujú zážitok a pôžitok z pitia lahodného osviežujúceho nápoja. Nech už ide o kávu, alebo o voňavý čaj. A ich spoločný menovateľ? Julius Meinl!

Obdobie okolo Vianoc a konca roka je príležitosťou experimentovať a aj doma si dopriať atmosféru jedinečnej chvíle… Spoločnosť Julius Meinl ponúka zopár špeciálnych receptov, ktoré znásobia atmosféru zimnej pohody. Ideme na to…

Espresso BOMBARDINO

Potrebujeme tieto ingrediencie:
20 ml vaječný likér,
horúce mlieko a mliečna pena (ako na Latte Macchiato)
Single Espresso

Postup:
Najprv nalejeme vaječný likér. Potom napeníme mlieko a opatrne ho vylejeme do pohára. Pomôžeme si nalievaním cez lyžičku. Necháme chvíľku odstáť a nalejeme espresso. Z posledných kvapiek môžeme vytvoriť zaujímavé obrázky na vrchu.

aróma, Espresso Bombardini MEINL

Espresso MARTINI

Ak sa rozhodnete pre tento nápoj, na prípravu potrebujete:
30 ml Irish cream likér

30 ml kávový likér
20 ml vodka
30 ml espresso
kocky ľadu
3 kávové zrnká na ozdobenie

Espresso Martini MEINL

Postup:
Do shakera dajte všetky ingrediencie spolu s ľadom. Nakoniec pridajte čerstvo pripravené espresso. Poriadne premiešajte 15 – 20 sekúnd, kým sa všetko dokonale nezmieša. Všeobecným pravidlom je, že ak máte pochybnosti, premiešajte znova a intenzívnejšie. Preceďte do martini pohára a ozdobte 3 kávovými zrnkami. Pre zaujímavosť. Poznáte význam 3 kávových zrniečok na vrchu? Jednou z ochranných známok Espresso Martini sú totiž 3 kávové zrnká na vrchu. A tieto zrnká majú svoj význam: znamenajú zdravie, bohatstvo a šťastie.
Takže vždy, keď si priatelia, zaľúbenci alebo príbuzní pripijú s Espressom Martini, pripíjajú na tieto tri veci.

Neprehliadnite:

Prechádzky po Turci, Dobiela kvitnúca Turčianska záhradka láka na romantický zimný výlet
Prechádzky po Turci: bielo kvitnúca Turčianska záhradka láka na romantický zimný výlet

CHAJ LATTE

Už ste ho ochutnali? Ak nie, skúste tento recept:
3 g Julius Meinl Namaste Chai
3 g cukor
120 ml mlieko
Voda (na vylúhovanie čaju)
Tip na ozdobu: mletá alebo celá škorica, kakao

aróma,Chai Latte MEINL

Príprava Chai koncentrátu:
120 ml vody zohrejeme do bodu varu. Do vriacej vody pridáme 3 g Julius Meinl Namaste Chai. Z času na čas premiešame a pridáme 3 g cukru. Uistíme sa, že sa cukor celý rozpustil. Necháme variť približne 10 minút. Koncentrát použijeme na prípravu Chai Latte.

Príprava Chai Latte:
120 ml mlieka speníme podobne ako na Latte Macchiato. Mliečnu penu nalejeme do pohára. Chai pridáme do speneného mlieka. Ozdobíme mletou alebo celou škoricou a kakaom.

Čaj WINTERPUNCH – Ďalšia výrazná aróma

Na prípravu potrebujeme:
2 väčšie lyžičky sypaného čaju Julius Meinl „Berry Cocktail“
(alebo 1 Julius Meinl Big Bag „Organic Fruit Symphony“
alebo 2 Julius Meinl Leaf Bag „Organic Fruit Symphony“
alebo 2 Julius Meinl Single Bag „Fruit Symphony“)
250 ml vriaca voda
250 ml jablkový džús
½ citrón
1 pomaranč
1 – 2 celé škorice
250 ml červené víno
Môžete pridať: med, príp. cukor, klinčeky, celá škorica

Winterpunč MEINL

Postup:
Ovocný čaj zalejeme 250 ml vriacej vody a necháme 10 minút lúhovať. Potom čaj zmiešame s jablkovým džúsom a červeným vínom. Pridáme čerstvo vyšťavenú pomarančovú šťavu alebo plátky pomaranča a citróna. Pridáme celú škoricu, klinčeky a zohrievame; nevaríme.
Nalejeme do pohára a môžeme servírovať. Punč si môžete osladiť medom alebo cukrom. Na dekoráciu môžete použiť škoricu, klinčeky a plátok pomaranča.

Aróma, farba, rozmanitosť…

Toto bezosporu reálne zažijete so zimnými receptúrami kávových a čajových nápojov Julius Meinl. Pri ich pití bude pani zima oveľa prívetivejšia a navyše – s výnimočnou príchuťou…

Text a foto: spoločnosť Julius Meinl
Viac na: www.juliusmeinl.com/sk


TagsGastro